Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

3 tipy, jak v domácnosti šetřit energie

Úkol zní jasně – snížit energetickou spotřebu rodinných domů. Přesně tak se zavelelo v řadě českých domácností v...

Víte, čím nejlépe zastínit střešní okna?

Střešní okna jsou součástí mnoha rodinných domů. Někdo je miluje, někdo je naopak rád nemá. Ať už pro...

Několik tipů, jak vymalovat pokoje, aby vynikly

Rozhodnutí vymalovat pokoj nebo celý dům způsobí, že většinu lidí zamrazí úzkost. Barvy na stěnách zůstanou a když...

Živelný ohnivý achát ve vás rozdmýchá vášeň

Ohnivý achát je jednou z odrůd achátu, která vznikla už před mnoha miliony let sopečnými výbuchy. Je na...